Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно стържене от задните колела.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно стържене от задните колела.

Здравейте колеги, преди време се появи едно стържене като на желязо от задните колела в движение след 30-40 км каране, което загряваше джантите доста..откарах я насервиз и ми казаха, че били наклатки, сменихме накладките и спря за околко 5-6 месеца и сега пак се появи. Сега накладките са добре, но пак го има стърженето, което при леко натискане на педала или дърпане на ръчната спира. Чува се все едно някакви желязо допира дисковете.... Някакви предположения, защото мисля, че майторите само гадаят и ще ме накарат да сменя куп работи докато оцелят проблема....

Намажи я с грес ще се оправи!!

В кръга на шегата колега, провери ли накладките в какво състояние са може да имат феродо, но това не значи, че не е от тях, също и диска като свалиш гумата го виж.
    Алфа Ромео 156 1.9 JTD

Comment

Проблема ти е в спирачките, накладките отпред имат феродо и си мислиш, че и задните са така, но при блокирал механизъм на спирачките, износва само задните накладки, така, че си погледни зад диска какво е положението.
      Alfa 159 2,4 JTDm Q4
      ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
      ex Alfa 156 1,9 JTD
      ex Alfa 75 1,8

Comment

Ако жилата ти са ръждясали или са ти блокирали водачите на спирачните апарати се износват по бързо вътрешните накладки!!!
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Аз имам абсолютно същият проблем,при ниска скорост стърже та се нетрае.Свалих накладките и задните бяха значително по изтънели от вънкашните както каза Pinafarina.Само че не знаех къде е проблема.Така и така ще сменям дисковете ще сменя и жилата покрай тях .
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

провери цилиндарчетата дали се движат нормално

Comment

При мен също стържеше и свиреше от едната задна гума и се оказа точно блокирал апарат. След смяна на накладки и раздвижване всичко е точно вече.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP 2003г.
              Alfa Romeo 166 2.5 V6 190HP 1999г.

Comment

Значи като сваля джантите и ако вътрешните накладки са ми изтънели от предните да търся проблема в целиндърчетата или жилата....само едно не ми е ясно...задните спирачки къде имат жила....не са ли тръби с течност под налягане от помпата?

Comment

Едни и същи спирачни апарати на задните колела се ползват за крачната и за ръчната спирачка. Разликата е в задвижването на накладките им. Когато се ползва крачната спирачка, накладките се задвижват по хидравличен способ. Когато ползваш ръчната, накладките се задвижват по механичен способ от лоста на ръчната и чрез жилата.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

След смяна на накладки се получава често подобно стъргане,аз го лекувам като сваля накладките и запиля краищата им където контактуват с каналите на челюсти те на апарата(сложно го обясних) когато ги свалям (накладките) са като заварени и затова опират в диска и стържат.
                    sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                    ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                    ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                    Продавам Алфи на части!

Comment

Working...
                    X