Здравейте колеги, преди време се появи едно стържене като на желязо от задните колела в движение след 30-40 км каране, което загряваше джантите доста..откарах я насервиз и ми казаха, че били наклатки, сменихме накладките и спря за околко 5-6 месеца и сега пак се появи. Сега накладките са добре, но пак го има стърженето, което при леко натискане на педала или дърпане на ръчната спира. Чува се все едно някакви желязо допира дисковете.... Някакви предположения, защото мисля, че майторите само гадаят и ще ме накарат да сменя куп работи докато оцелят проблема....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Странно стържене от задните колела.
Collapse
X
-
Проблема ти е в спирачките, накладките отпред имат феродо и си мислиш, че и задните са така, но при блокирал механизъм на спирачките, износва само задните накладки, така, че си погледни зад диска какво е положението.Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
Аз имам абсолютно същият проблем,при ниска скорост стърже та се нетрае.Свалих накладките и задните бяха значително по изтънели от вънкашните както каза Pinafarina.Само че не знаех къде е проблема.Така и така ще сменям дисковете ще сменя и жилата покрай тях.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic
Comment
-
Едни и същи спирачни апарати на задните колела се ползват за крачната и за ръчната спирачка. Разликата е в задвижването на накладките им. Когато се ползва крачната спирачка, накладките се задвижват по хидравличен способ. Когато ползваш ръчната, накладките се задвижват по механичен способ от лоста на ръчната и чрез жилата.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
След смяна на накладки се получава често подобно стъргане,аз го лекувам като сваля накладките и запиля краищата им където контактуват с каналите на челюсти те на апарата(сложно го обясних) когато ги свалям (накладките) са като заварени и затова опират в диска и стържат.sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
ALFA ROMEO 2.0JTS ex
ALFA ROMEO Crosswagon Q4
Продавам Алфи на части!
Comment
Comment